Matematik
Lommeregner-problem på Ti84-plus - indsætning af X ?
20. april 2008 af
kchung (Slettet)
Hey Alle ;)
Jeg har lidt problemer med brug af min Ti84-Plus lommeregner.
Det går ud på, at lommeregneren kan regne X-værdi'en ud, når man har Y-værdien, B-værdien og A-værdien fra den liniære funktions ligning.
y = a*x + b
Men hvor er det lige man skal ind på lommeregneren for at finde denne funktion?
På forhånd tusind tak for hjælpen!
Mvh. Kevin.
Jeg har lidt problemer med brug af min Ti84-Plus lommeregner.
Det går ud på, at lommeregneren kan regne X-værdi'en ud, når man har Y-værdien, B-værdien og A-værdien fra den liniære funktions ligning.
y = a*x + b
Men hvor er det lige man skal ind på lommeregneren for at finde denne funktion?
På forhånd tusind tak for hjælpen!
Mvh. Kevin.
Svar #2
21. april 2008 af kchung (Slettet)
Er det inde i den der hedder nDeriv ?
Og hvordan skal man så skrive det ind? bare ligeud - y=ax+b
Og hvordan skal man så skrive det ind? bare ligeud - y=ax+b
Svar #3
21. april 2008 af allan_sim
#1.
TI-84 har ingen algebraisk Solve-funktion.
#2.
Du skal ind i Math-menuen og vælger solveren. Her skal ligningen stå påformen "udtryk=0", så du må indtaste "y-a*x-b=0". Efterfølgende skal du selv komme med et startgæt. Kig evt. på følgende http://www2.ohlone.edu/people2/joconnell/ti/solver8384.pdf
TI-84 har ingen algebraisk Solve-funktion.
#2.
Du skal ind i Math-menuen og vælger solveren. Her skal ligningen stå påformen "udtryk=0", så du må indtaste "y-a*x-b=0". Efterfølgende skal du selv komme med et startgæt. Kig evt. på følgende http://www2.ohlone.edu/people2/joconnell/ti/solver8384.pdf
Skriv et svar til: Lommeregner-problem på Ti84-plus - indsætning af X ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
