Matematik
Definitionsmængden
20. april 2008 af
Contradel (Slettet)
Hej! Min kæreste og jeg diskuterer lidt en opgave vi har fået.
Vi skal udregne definitionsmngden til g(x) = 1 / x^2-2x+3 Og jeg siger at definitionsmængden er R altså alle reelle tal. For at sikre mig at nævneren ikke kan blive 0 har jeg lavet en hurtig udregning:
solve(x^2-2x+3 = 0,x) hvilket giver false
Men hun siger at x ikke må være 0. Desuden betragter hun nævneren som en andengradsligning der ikke kan løses når d = 0 og x = 0.
Hvad er sandt?
Vi skal udregne definitionsmngden til g(x) = 1 / x^2-2x+3 Og jeg siger at definitionsmængden er R altså alle reelle tal. For at sikre mig at nævneren ikke kan blive 0 har jeg lavet en hurtig udregning:
solve(x^2-2x+3 = 0,x) hvilket giver false
Men hun siger at x ikke må være 0. Desuden betragter hun nævneren som en andengradsligning der ikke kan løses når d = 0 og x = 0.
Hvad er sandt?
Svar #1
20. april 2008 af ibibib (Slettet)
Du har ret.
x må gerne være nul. Nævneren må ikke være nul.
Men nævneren er en andengradsligning. Da d=-8<0 er nævneren ikke nul og derfor fik du "false" med solve.
x må gerne være nul. Nævneren må ikke være nul.
Men nævneren er en andengradsligning. Da d=-8<0 er nævneren ikke nul og derfor fik du "false" med solve.
Svar #2
20. april 2008 af Contradel (Slettet)
1#
Tak skal du have, så må vi jo se hvor påståelig hun er nu :)
Tak skal du have, så må vi jo se hvor påståelig hun er nu :)
Skriv et svar til: Definitionsmængden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
