Matematik
Aftagende?
21. april 2008 af
sengul (Slettet)
Jeg har en opg. til i morgen jeg ikke rigtig kan finde ud af.
Opgaven lyder:
Hvilke af nedstående funktioner er voksende og hvilke er aftagende?
f(x)= 310*1,06^x , g(x)= 250*0,98^x, h(x)= 600*2,4^x
Hvor mange % vokser henholdsvis aftager de 3 funktioner med ved en x-tilvækst på 1.
Opgaven lyder:
Hvilke af nedstående funktioner er voksende og hvilke er aftagende?
f(x)= 310*1,06^x , g(x)= 250*0,98^x, h(x)= 600*2,4^x
Hvor mange % vokser henholdsvis aftager de 3 funktioner med ved en x-tilvækst på 1.
Svar #1
21. april 2008 af allan_sim
#0.
For en eksponentiel udvikling f(x)=b*a^x gælder følgende (som sikkert også står i din bog):
Hvis a>1 er f en voksende funktion.
Hvis 0<a<1 er f en aftagende funktion.
a er fremskrivningsfaktoren ved en x-tilvækst på 1, så r=a-1.
Anvend disse egenskaber på dine tre funktionsudtryk.
For en eksponentiel udvikling f(x)=b*a^x gælder følgende (som sikkert også står i din bog):
Hvis a>1 er f en voksende funktion.
Hvis 0<a<1 er f en aftagende funktion.
a er fremskrivningsfaktoren ved en x-tilvækst på 1, så r=a-1.
Anvend disse egenskaber på dine tre funktionsudtryk.
Skriv et svar til: Aftagende?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
