Fysik
Kosmologi FYSIK
22. april 2008 af
Ahenning (Slettet)
Hej jeg sidder og bøvler med et lidt spørgsmål håber der er nogen som kan hjælpe..
Vi ser på to galakser, hvis hastigheder bort fra os antages at være hhv. 1000 km/s og 3000 km/s.
a. Brug Hubbles lov til at bestemme de to galaksers afstande fra os.
Gå ud fra at de to galaksers hastigheder ikke har ændret sig i tidens løb.
b. Hvornår havde de da afstanden nul fra os?
a har jeg klaret.. Det var så i kunne se opgaven.. Øhm.. Men den med nummer to vil jeg gerne have et hint til.. Mit gæt er noget med at de må have været i afstanden nul ved universetsskabelse.? som må være noget i retningen af 1.8*10^10 år
Hjælp tak :D
Vi ser på to galakser, hvis hastigheder bort fra os antages at være hhv. 1000 km/s og 3000 km/s.
a. Brug Hubbles lov til at bestemme de to galaksers afstande fra os.
Gå ud fra at de to galaksers hastigheder ikke har ændret sig i tidens løb.
b. Hvornår havde de da afstanden nul fra os?
a har jeg klaret.. Det var så i kunne se opgaven.. Øhm.. Men den med nummer to vil jeg gerne have et hint til.. Mit gæt er noget med at de må have været i afstanden nul ved universetsskabelse.? som må være noget i retningen af 1.8*10^10 år
Hjælp tak :D
Svar #1
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)
Hubbles lov: v=H*d
Hubbles konstant: 71km/s per Mparsec
1000=71*d
<=>
1000/71=d
(Ret mig hvis jeg tager fejl. Følger ikke synderligt meget med i fysik i år)
Hubbles konstant: 71km/s per Mparsec
1000=71*d
<=>
1000/71=d
(Ret mig hvis jeg tager fejl. Følger ikke synderligt meget med i fysik i år)
Svar #2
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)
#1 Glem det jeg læste ikke lige, at du havde lavet a). Sorry.
Svar #3
22. april 2008 af Kurro (Slettet)
Hvis udvidelsen har været konstant, er universets alder givet ved.
T=1/H
T=1/H
Skriv et svar til: Kosmologi FYSIK
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
