Matematik
Parameterfremstilling for linje
22. april 2008 af
2rani (Slettet)
Hej, opgaven lyder på at bestemme en parameterfremstilling for den linje l, der står vinkelret på ALFA, og som går gennem punktet P(5,1,2).
ALFA: x-2y+2z=34
Så vidt jeg forstår skal jeg bruge følgende:
(x,y,z)=(xo,yo,zo)+t(r1,r2,r3)
Er P(5,1,2,) = (r1,r2,r3) i dette tilfælde? Hvordan med
(xo,yo,zo)?
Til sidst skal jeg bestemme koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og ALFA.
På forhånd tak.
ALFA: x-2y+2z=34
Så vidt jeg forstår skal jeg bruge følgende:
(x,y,z)=(xo,yo,zo)+t(r1,r2,r3)
Er P(5,1,2,) = (r1,r2,r3) i dette tilfælde? Hvordan med
(xo,yo,zo)?
Til sidst skal jeg bestemme koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og ALFA.
På forhånd tak.
Svar #1
22. april 2008 af peter lind
P=(x0,y0,z0). Retningsvektoren er normal til planen, så brug (1,-2,2)
Svar #2
23. april 2008 af mathon
ALFA's normalvektor, [1,-2,2], er retningsvektor, r, for den søgte linje gennem P(5,1,2),
hvorfor den kan beskrives som
mængden af punkter Q(x,y,z)
for hvilke det gælder
at
vektor_OQ = vektor_OP + t* vektor_r
eller
(x,y,z) = (5,1,2) + t(1,-2,2)
da punkter og deres stedvektorer har SAMME koordinater
hvorfor den kan beskrives som
mængden af punkter Q(x,y,z)
for hvilke det gælder
at
vektor_OQ = vektor_OP + t* vektor_r
eller
(x,y,z) = (5,1,2) + t(1,-2,2)
da punkter og deres stedvektorer har SAMME koordinater
Skriv et svar til: Parameterfremstilling for linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
