Kemi
Redoxreaktion
23. april 2008 af
nørd240 (Slettet)
Hej jeg har en lidt af en mærkelig redox rekation.
hvis nogle kan hjælpe så er jeg meget taknemlig.
Fe(2+)+SO4(-2)+Cr2O7(-2--->Fe(3+)+Cr(3+)
mit bud:
jeg har bestemt oxidationstallet og det samlet fald og stigning.
Cr:3 ned
Fe:1 op
men herfra kan jeg ikke gå videre har prøvet at lave over 4 forskellige redoxreaktioner men ladningen+reaktionen stemmer ikke alligvel.
Jeg håber nogle gider give en forklaring på hvad man så gøre trin for trin efter at have bestemt nedgang og opturen i oxidationstallet.
n.b jeg vil ikke have den endelige reaktion men hvordan jeg skal løse den mht. ladninger og oxidationstal.
hvis nogle kan hjælpe så er jeg meget taknemlig.
Fe(2+)+SO4(-2)+Cr2O7(-2--->Fe(3+)+Cr(3+)
mit bud:
jeg har bestemt oxidationstallet og det samlet fald og stigning.
Cr:3 ned
Fe:1 op
men herfra kan jeg ikke gå videre har prøvet at lave over 4 forskellige redoxreaktioner men ladningen+reaktionen stemmer ikke alligvel.
Jeg håber nogle gider give en forklaring på hvad man så gøre trin for trin efter at have bestemt nedgang og opturen i oxidationstallet.
n.b jeg vil ikke have den endelige reaktion men hvordan jeg skal løse den mht. ladninger og oxidationstal.
Svar #1
23. april 2008 af ChristinaHoejgaard (Slettet)
Du må mangle at opskrive et produkt mere. For svovlionen kan ikke bare gå væk. Det er måske der fejlen ligger.
Svar #2
24. april 2008 af mathon
Fe^(2+) + SO4^(2-) + Cr2O7^(2-) --> Fe^(3+) + Cr^(3+)
skal rettes til
Fe^(2+) + Cr2O7^(2-) --> Fe^(3+) + Cr^(3+),
da S i SO4^(2-) ikke oxideres og derfor ikke skal medskrives i redoxprocessen (S har i forvejen sit højst opnåelige OT = +6 = gruppenummeret)
...det hjælper måske...
skal rettes til
Fe^(2+) + Cr2O7^(2-) --> Fe^(3+) + Cr^(3+),
da S i SO4^(2-) ikke oxideres og derfor ikke skal medskrives i redoxprocessen (S har i forvejen sit højst opnåelige OT = +6 = gruppenummeret)
...det hjælper måske...
Svar #3
24. april 2008 af nørd240 (Slettet)
Fe:1 op og Cr:3 ned
dvs. at jeg skal sætte et 2 Cr(3+)?
ladningen på højre side er 15 og venstre side er 4?
også?
dvs. at jeg skal sætte et 2 Cr(3+)?
ladningen på højre side er 15 og venstre side er 4?
også?
Skriv et svar til: Redoxreaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
