Kemi

hurtige opgaver

23. april 2008 af SaShADKK (Slettet)
Hey!

jeg har 2 opgaver omhandlende spændingsrækken, som jeg er helt på bar bund i!!

1) betragt følgende blandinger:
a) Zink i en magnesiumchloridopløsning
b) Zink i en sølvnitratopløsning
c) Sølv i en bly(II)nitratopløsning
d) Bly i en kobber(II)chloridopløsning
skriv reaktionsskemaer i de tilfælde, hvor der sker en kemisk reaktion.

2) Skriv reaktionskema for reaktionen mellem calcium og vand. når denne reaktion har forløbet i et stykke tid, begynder der at fælde et hvidt stof ud. hvad er det for et stof, som fælder ud? hvorfor dannes bundfaldet først efter et stykke tid?

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af ChristinaHoejgaard (Slettet)

Jeg har en rigtig god aflevering om spændingsrækken liggende. Hvis du skriver din mail kan jeg tilføje dig på msn og sende den.. Så kan du også spørge hvis du har yderligere spørgsmål :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2014 af alicejoergensen (Slettet)

Sidder med netop samme opgave nu - hjææææælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2014 af mathon

Brug

                                                  

   Hvis i spændingsrækken et metal M1 står til venstre for et andet metal M2, vil M1 i kontakt med M2's ioner
   donere elektroner til M2-ionen under udfældning af M2, mens M1 danner ion dvs over tid  "går i opløsning".


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2014 af mathon

hvorfor
       b) Zink i en sølvnitratopløsning
                        
                        \small \small Zn_{\, \, (s)} \; \; +\; \; \; 2\; Ag^+_{\, \, \, \, \, \, (aq)}\; \; \; \rightarrow \: \: \: Zn^{2+}_{\, \, \, \, \, \, \, \, (aq)}\; \; \; +\; \; \; 2\; Ag_{\, \, \, (s)}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2014 af mathon

2) Skriv reaktionskema for reaktionen mellem calcium og vand:

                         Ca_{\, \, (s)}\; \; \; +\; \; \; 2\; H_2O_{\, \, (l)}\; \; \; \rightarrow \; \; \; Ca(OH)_2_{\, \, (aq)}\; \; \; +\; \; \; H_2_{\, \, (g)}

     Efter nogen tid når ionproduktet   \small \small \left [Ca^{2+} \right ]\cdot \left [OH^{-} \right ]^2 \; op \; over \; opl\o selighedsproduktet, \; hvorefter\; der\; sker\; udf\ae ldning \; af \; Ca(OH)_2_{\, \, (s)}

                    \small \small \left [Ca^{2+} \right ]\cdot \left [OH^{-} \right ]^2 > K_{sp}=3,1\cdot 10^{^{-5}}\; M^3


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2014 af mathon

   Kalvandet er mættet, når  
                                               \small \small \left [Ca^{2+} \right ]\cdot \left [OH^{-} \right ]^2 > K_{sp}


Skriv et svar til: hurtige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.