Kemi

Kemi - opg. koncentration

08. september 2004 af Jolly (Slettet)
Hey
hvordan kan jeg løse denne opgave:
I 3 l demineraliseret vand hældes 200mL saltsyre med koncentrationen 4mol/L. Hvad bliver koncentrationen af den fremstillede saltsyreopløsning?

Bare giv mig et hint.. for ved ikke hvor jeg skal starte?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2004 af frodo (Slettet)

fortyndingsloven:

stofmængden er bevaret både før og efter fortyndingen.

Svar #2
08. september 2004 af Jolly (Slettet)

forstår ikke lige hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2004 af frodo (Slettet)

du kan regne stofmængden ud i blandingen før fortyndingen. Denne stofmængde er naturligvis den samme efter fortyndingen. Så finder du koncentrationen på sædvanlig vis, blot med med det nye volumen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2004 af fuchur (Slettet)

Ifg. Fortyndingsloven er


Cefter= Cfør X (Vfør/Vefter)

Cfør= 4mol/L
Vfør= 200ml = 0.2 L
Vefter= 3L + 0.2 L

Håber det giver mening...

Svar #5
08. september 2004 af Jolly (Slettet)

stofmængden før fortyndingen:
n=c*V
n=0,200L*3L = 0,6 mol ?

Fatter keine.


Svar #6
08. september 2004 af Jolly (Slettet)

ach so... Takker!jeg prøver lige!

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2004 af frodo (Slettet)

konc=4M
volumen=0,2L

n=c*v=4M*0,2L=0,8mol

c(efter)=0,8mol/3,2L=0,25M

Svar #8
08. september 2004 af Jolly (Slettet)

C efter = 4 mol/L * (0,2/(3L+0,2L) = 0,25 mol pr. liter

Svar #9
08. september 2004 af Jolly (Slettet)

mange tak! men er det mol der skal skrives efter koncentrationen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2004 af frodo (Slettet)

præcis...

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2004 af frodo (Slettet)

mol pr liter = molær, som forkortes M

Svar #12
08. september 2004 af Jolly (Slettet)

tak skal du ha!

Skriv et svar til: Kemi - opg. koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.