Matematik

Funktion - bestem koordinatsættet

27. april 2008 af thefry (Slettet)
Hey. Sidder lige fast ved en matematik opgave, så har brug for noget hjælp!

Opg.

Funktionerne f og g er givet ved:

f(x) = -2x^2 - 0,5x - 3

g(x) = 4,2x - 5

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g.


På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af badooo (Slettet)

Det fungerer ikke sådan, at vi bare laver den for dig. Start selv, så ser vi, hvor det går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2008 af michael_gade88 (Slettet)

Start med at sætte de funktioner lig med hinanden:
-2x^2 - 0,5x - 3 = 4,2x - 5

Herefter isolerer du x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Som gøres ved at løse andengradsligningen efter den generelle løsningsform.

Svar #4
27. april 2008 af thefry (Slettet)

Ahh, okey!

Nu tror jeg, jeg har forstået den.
Tusind tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2021 af Almad

Funktionerne f og g er givet ved:

f(x) = -2x^2 - 0,5x - 3

g(x) = 4,2x - 5

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2021 af Almad

Hjælp

Skriv et svar til: Funktion - bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.