Matematik

Solve virker ikke efter hensigten

27. april 2008 af Contradel (Slettet)
Hej!
Kan ikke få solve funktionen til at virke. Her er min situation:

Brydningsloven siger:

(v1 / v2) = ( sin(i) / sin(b) )

Man vil isolere sin(b)
Ved at krydsgange kan man hurtigt regne sig frem til at sin(b) = (v2 * sin(i)) / v1

Men hvis ligningen ikke var så simpel, hvordan fik man så en solve til at regne dette ud?

Skriver man : solve( (v1)/(v2) = (sin(i))/(sin(b)) , b) kommer den vildeste udregning frem, og det ser ikke korrekt ud, og det virker ikke ikke hvis man skriver med , sin(b)

Det er somom det driller pga. sinus.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af sprit (Slettet)

Har du sat din lommeregner til at regne med grader eller radianer?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2008 af sprit (Slettet)

... og husk at de trigonometriske funktioner er periodiske.

Svar #3
27. april 2008 af Contradel (Slettet)

Det er grader, og ved ikke hvad du mener i 2#

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

Husk på, at du skal begrænse dit solve, altså indenfor en given dm(f). fx. [-pi;pi]

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

eller nok nærmere : [0;180], thi det jo er vinkler. (eller hvad der nu end er passende i din opgave)

Svar #6
20. september 2008 af Contradel (Slettet)

Fandt ud af at man ikke skal skrive sin(b) i udregningen, men blot fx b. Så får man resultatet i sinus alligevel. Mystisk men rigtigt.


Skriv et svar til: Solve virker ikke efter hensigten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.