Fysik
mekanik.
09. september 2004 af
matematiker (Slettet)
hej har brug for hjælp til denne opgave:
En kugle skydes vandret ud af en fjederkanon og rammer gulvet 0,35s senere. Kuglen bevæger sig 0,47m i vandret retning.
a) beregn kuglens lodrette faldevej.
b)beregn kuglens fart ligefør den rammer gulvet.
En kugle skydes vandret ud af en fjederkanon og rammer gulvet 0,35s senere. Kuglen bevæger sig 0,47m i vandret retning.
a) beregn kuglens lodrette faldevej.
b)beregn kuglens fart ligefør den rammer gulvet.
Svar #1
09. september 2004 af iB (Slettet)
a)
x er vandret i kuglens retning, og z er lodret positiv op. Dvs skal beregne delta(z), og hvordan kuglen bevæger sig på x-aksen er fuldstændig ligemeget. Delta(z) finder du så vha z=½at^2, hvor t er git i opgaven, og a=g
b)
Du kan tillade dig at antage, at kuglen ikke har nogen acceleration efter den har forladt kanonen. Derfor bliver V i x-retningen bare længde/tid
x er vandret i kuglens retning, og z er lodret positiv op. Dvs skal beregne delta(z), og hvordan kuglen bevæger sig på x-aksen er fuldstændig ligemeget. Delta(z) finder du så vha z=½at^2, hvor t er git i opgaven, og a=g
b)
Du kan tillade dig at antage, at kuglen ikke har nogen acceleration efter den har forladt kanonen. Derfor bliver V i x-retningen bare længde/tid
Skriv et svar til: mekanik.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
