Matematik
differentialligning --> befolkningstal?
27. april 2008 af
Alcone (Slettet)
Hej. Det vil være dejligt hvis jeg kunne få lidt hjælp til denne opgave?
En befolknings størrelse kan beskrives ved en funktion N, således at N(t) er folketallet til tiden t, hvor t angives i år.
Det antages, at N tilfredsstiller differentialligningen
dN/dt=(0,025-0,0004t)*N
1) Hvilken information giver ligningen om udviklingen af folketallet?
- Er det noget med, at jeg skal komme ind på tiden t?
Ved ikke rigtig hvad jeg skal sige om ligningen.
En befolknings størrelse kan beskrives ved en funktion N, således at N(t) er folketallet til tiden t, hvor t angives i år.
Det antages, at N tilfredsstiller differentialligningen
dN/dt=(0,025-0,0004t)*N
1) Hvilken information giver ligningen om udviklingen af folketallet?
- Er det noget med, at jeg skal komme ind på tiden t?
Ved ikke rigtig hvad jeg skal sige om ligningen.
Svar #1
27. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Når 0=0.025-0.0004t, dvs. om t=62.5 år, er befolkningstilvæksten 0.
Svar #2
27. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Eller sagt på en anden måde, så vokser folketallet for t tilhører [0;62.5[ og aftager for t tilhører ]62.5;uendelig[.
Svar #3
27. april 2008 af Alcone (Slettet)
jeg forstår ikke lige helt dit svar nr. 2.
"så vokser folketallet for t tilhører [0;62.5[ og aftager for t tilhører ]62.5;uendelig[." ?
"så vokser folketallet for t tilhører [0;62.5[ og aftager for t tilhører ]62.5;uendelig[." ?
Skriv et svar til: differentialligning --> befolkningstal?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
