Matematik
bestemme antal år.
28. april 2008 af
Giulia Bech (Slettet)
Fedme blandet københavnske mænd i alderen 45-64 år kan i perioden 1974-2004 med god tilnærelse beskrives ved funktionen:
f(x)= -1,5x^2+36,0x+1500,
Hvor f(x) er fedme, målt i antal overvægtige pr. 100,000, og x er antal år efter 1974.
I hvilken år var overvægtigheden størst?
Ved ikke helt hvordan jeg skal bestemme x
f(x)= -1,5x^2+36,0x+1500,
Hvor f(x) er fedme, målt i antal overvægtige pr. 100,000, og x er antal år efter 1974.
I hvilken år var overvægtigheden størst?
Ved ikke helt hvordan jeg skal bestemme x
Svar #2
28. april 2008 af Isomorphician
rettelse:
differentier og vis at der er tale om et maksimum
---->
differentier, find f'(x) = 0, og vis at der er tale om et maksimum
differentier og vis at der er tale om et maksimum
---->
differentier, find f'(x) = 0, og vis at der er tale om et maksimum
Svar #4
28. april 2008 af Isomorphician
Du finder f(x) = 0, og ikke f'(x) = 0.
f(x) = -1,5x^2 + 36x + 1500
f'(x) = -3x + 36
f'(x) = 0 <=>
0 = -3x + 36 <=>
x = 12
f(11) = 1714,5
f(12) = 1716
f(13) = 1714,5
Dermed er f(12) maksimum for f(x), og året hvor der var flest antal overvægtige er dermed 1986.
f(x) = -1,5x^2 + 36x + 1500
f'(x) = -3x + 36
f'(x) = 0 <=>
0 = -3x + 36 <=>
x = 12
f(11) = 1714,5
f(12) = 1716
f(13) = 1714,5
Dermed er f(12) maksimum for f(x), og året hvor der var flest antal overvægtige er dermed 1986.
Skriv et svar til: bestemme antal år.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
