Matematik

Bestem maksimum for f(x)

28. april 2008 af P.L. (Slettet)
funktion f er bestemt ved f(x) = lnx-3x , x> 0

A) redegør for at funktionen har et maksium:

er det ikke bare fordi at funktionen er større end 0?

og bestem dernæst funktionens maksium...

Altså har differentieret den og fået 1/x - 3
Så har jeg løst ligningen 1/x - 3 = 0 og fået 1/3
Og nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre for at finde maksiummet... Er der nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af ibibib (Slettet)

maksimum er f(1/3)=...

Svar #2
28. april 2008 af P.L. (Slettet)

Altså sætter jeg 1/3 ind i f(x) får så får jeg -2,66667

eller sætter jeg det ind i ¨f'(x) dermed får jeg - 2,09861

Og hvad så herefter, er et af de tal så bare maksimumet?

Brugbart svar (2)

Svar #3
28. april 2008 af Danielras (Slettet)

Det du har fundet er x-værdien til funktionens maksimum. Den skal selvfølgelig indsættes i udtrykket for f(x) for at få den tilhørende funktionsværdi:

f(x) = ln(x)-3x
f(x) = ln((1/3))- 3*(1/3)
f(x) = 2,0986

Svar #4
28. april 2008 af P.L. (Slettet)

ja så langt er jeg med.. men hvordan fanden finder man så maksimummet.. er det bare 2,0986n eller hvad?

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2008 af Danielras (Slettet)

Er en fejl i #3. Skal være:

f(x) = -2,0986

Det er det maksimum du leder efter.

Svar #6
28. april 2008 af P.L. (Slettet)

Okay tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Bestem maksimum for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.