Matematik
Beregning
28. april 2008 af
Ibrahimovic10 (Slettet)
hej kan du hjælpe og give nogle gode fif eller et resultat ? På forhånd tak!
En virksomhed ønsker at introducere en ny vare på et givet marked. Virksomheden har fundet frem til, at det forventede årlige salg af den nye vare kan beskrives ved
f(x) 400 * x * e^-0,2x , x E [0 ; 20]
hvor x angiver antal år efter introduktionen.
a) Beregn det forventede salg 15 år efter introduktionen
b) Beregn efter hvor mange år salget forventes at være størst
En virksomhed ønsker at introducere en ny vare på et givet marked. Virksomheden har fundet frem til, at det forventede årlige salg af den nye vare kan beskrives ved
f(x) 400 * x * e^-0,2x , x E [0 ; 20]
hvor x angiver antal år efter introduktionen.
a) Beregn det forventede salg 15 år efter introduktionen
b) Beregn efter hvor mange år salget forventes at være størst
Svar #1
28. april 2008 af dnadan (Slettet)
a) indsæt x=15 (såfremt x=år)
b) f'(x)=0 og vis, at der er tale om et maksimum.
b) f'(x)=0 og vis, at der er tale om et maksimum.
Svar #3
28. april 2008 af dnadan (Slettet)
hvad er der med det? det er et grundtal(som er indkodet på din lommeregner) og der er ca. 2,71............................
Svar #4
28. april 2008 af Ibrahimovic10 (Slettet)
kan det passe det her mester ?
400 x 15 e^-0,2x15 = 298, 72 ?
400 x 15 e^-0,2x15 = 298, 72 ?
Skriv et svar til: Beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
