Matematik
Overfladeareal
29. april 2008 af
Billiondollar (Slettet)
Hej:)
Vil høre om der var en der ville hjælpe mig med opg. 15.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/syge07/STX072-MAB.pdf
Vil høre om der var en der ville hjælpe mig med opg. 15.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/syge07/STX072-MAB.pdf
Svar #1
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
Hej. Du skal tænke på, hvordan du kan beskrive de forskellige sider vha. af x. Da det er kateten, kan du f.eks. beskrive arealet af grundfladen ved:
1/2*x^2. Formlen for arealet af en trekant er jo h*l*1/2, men når den er retvinklet er begge jo kateterne :)
Hvordan beskriver du de andre sider? Og hvad giver de til sammen? Udtrykt ved x.
1/2*x^2. Formlen for arealet af en trekant er jo h*l*1/2, men når den er retvinklet er begge jo kateterne :)
Hvordan beskriver du de andre sider? Og hvad giver de til sammen? Udtrykt ved x.
Svar #2
29. april 2008 af Jelly (Slettet)
Beholderens rumfang er V = (1/2)*x^2*h, hvor (1/2)*x^2 er grundfladens areal. Dette sætter man lig 100, ogisolere h: h = 200/x^2. Nu kan der opskrives et udtryk for overfladearealet. To af sidefladerne har arealet h*x, og den tredje sideflade har arealet h*sqrt(2)*x. Endvidere har de to grunflader hver arealet x^2/2. Alt dette giver tilsammen et overfladeareal på O = 2*h*x + sqrt(2)*h*x + x² = x² + (2+sqrt(2))*h*x. Slutteligt fås overfladearealet som funktion af x ved at sætte h fra før ind:
O(x) = x^2 + (2+sqrt(2))*200/x
O(x) = x^2 + (2+sqrt(2))*200/x
Skriv et svar til: Overfladeareal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
