Matematik

Andengradligning, løsning på TI89'eren! Hjælp..

01. maj 2008 af Super13 (Slettet)
Hej alle, hvordan løser man denne andengradsligning på lommeregeren, altså TI89'eren?

ax2 + bx + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af dnadan (Slettet)

solve(ax^2+b+c=0,x)

Svar #2
01. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Jamen, ej det kan ikke passe for sådan noget underligt noget.. Med noget kradrødder og -b-c...

Nogle der har løst den, som vil skrive hvad svaret er? For er virkelig forvirret..

Sidder nemlig og skal svare på spg: Beskriv sammenhængen mellem andengradsfunktionen f(x) = ax2+ bx + c og andengradsligningen ax2 + bx + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2008 af dnadan (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/112076

Svar #4
01. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Tak ;) Det hjalp..

Har et andet spg. som jeg slet ikke forstår hvordan man skal/kan lave:

Bestem skæringspunkterne mellem graferne for f og g, hvor f(x) =
2x2 - 5x - 8 og g(x) = -x2 + x + 4.

Nogle der kan hjælpe mig lidt ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2008 af badooo (Slettet)

Okay,

Når 2 grafer skærer hinanden er funktionerne lig hinanden.

Dvs. sæt f(x) = g(x) og løs som en alm. 2.-gradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2008 af dnadan (Slettet)

hint:
f(x)=g(x)
Løs andengradsligningen
anden koordinaterne (y-værdierne) findes ved indsættelse i enten f(x) eller g(x)

Svar #7
01. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, mit prob. er så desværre at jeg er hlt blank og kan simpelthen ikke engang tænke mig til hvordan jeg løser en alm. andengradsligning! :(

(ej,det pinligt det her) :/

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#7 så se linket i #3

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/92801


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2008 af mathon

f(x) = y = 2x^2 - 5x - 8
og
g(x) = y = -x^2 + x + 4

skæringspunkters koordinater er identiske
og dermed

2x^2 - 5x - 8 = y = -x^2 + x + 4
eller
3x^2 - 6x - 12 = 0........som divideret med 3
giver
x^2 - 2x - 4 = 0
(x-1)^2 - 5 = 0
(x-1)^2 = 5
x-1 = +-sqrt(5)

x = 1+-sqrt(5)

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2008 af mathon

på TI-89

solve(2x^2-5x-8=-x^2+x+4,x)

Svar #12
03. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen :)

Skriv et svar til: Andengradligning, løsning på TI89'eren! Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.