Matematik

opgave 4 - 9.004 (uden hjælpmidler)

02. maj 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)
hej igen, jeg har lige to opgaver til, den ene er her...


9.004

Om to størrelser x og y oplyses, at der en lineær sammenhæng mellem y og x^(-1).
følgende tabel viser nogle sammenhørende værdier af x og y:

X 1 3
y -1 -3


- bestem en ligning, der beskriver sammenhængen mellem x og y.






"tak! MVh Simon"

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2008 af dnadan (Slettet)

hint:
y=a*x^(-1)+b

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2008 af mathon

y = a*x^(-1) + b benyttes to gange

-1 = a*1^(-1) + b
-3 = a*3^(-1) + b

eller

a + b = -1
(1/3)a + b = -3....... to ligninger med to ubekendte i a og b .....osv...

Skriv et svar til: opgave 4 - 9.004 (uden hjælpmidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.