Matematik
a og b i en eksponentiel udvikling
02. maj 2008 af
dennise (Slettet)
hvordan beskriver man betydning af a og b i en eksponentiel udvikling?
Svar #1
02. maj 2008 af mathon
y = b*a^t a,b er positive og a er forskellig fra 1
for t=0
y = b*a^0 = b*1 = b
b er således begyndelsesværdien og kunne klades yo
én tidsenhed senere
y = b*a^1 = a*b = a*yo
a er således fremskrivningsfaktoren
så
1) y = b*a^t er en aftagende
funktion
for 0<a<1
2) y = b*a^t er en voksende
funktion
for a>1
for t=0
y = b*a^0 = b*1 = b
b er således begyndelsesværdien og kunne klades yo
én tidsenhed senere
y = b*a^1 = a*b = a*yo
a er således fremskrivningsfaktoren
så
1) y = b*a^t er en aftagende
funktion
for 0<a<1
2) y = b*a^t er en voksende
funktion
for a>1
Svar #2
02. maj 2008 af dennise (Slettet)
for svært at der bruges andre bogstaver ,hvor jeg selv bruger
y=b*a^x
y=b*a^x
Svar #4
02. maj 2008 af mathon
OK #2
y = b*a^x a,b er positive og a er forskellig fra 1
for x=0
y = b*a^0 = b*1 = b
b er således begyndelsesværdien og kunne klades yo
én x-enhed senere
y = b*a^1 = a*b = a*yo
a er således fremskrivningsfaktoren
så
1) y = b*a^x er en aftagende
funktion
for 0<a<1
2) y = b*a^x er en voksende
funktion
for a>1
y = b*a^x a,b er positive og a er forskellig fra 1
for x=0
y = b*a^0 = b*1 = b
b er således begyndelsesværdien og kunne klades yo
én x-enhed senere
y = b*a^1 = a*b = a*yo
a er således fremskrivningsfaktoren
så
1) y = b*a^x er en aftagende
funktion
for 0<a<1
2) y = b*a^x er en voksende
funktion
for a>1
Skriv et svar til: a og b i en eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
