Kemi
Citronsyre
04. maj 2008 af
Klodsinen (Slettet)
Jeg har brug for lidt hjælp, hvordan forklare jeg på baggrund af citronsyres pKs-værdi at titrerkurven kun har et ækvivalenspunkt?
Svar #1
04. maj 2008 af Jelly (Slettet)
pKs for citronsyre:
pks1=3,13
pKs2=4,76
pKs3=6,40
Forskel mellem pks1 og pks2 er 1,63.
Forskel mellem pks2 og pks3 er 1,64
Protonfraspaltningen foregår [pKs-2;pKs+2],
Der skal være mindst en afstand på 2, før protoner afspalter hver for sig, derfor ses kun 1 ækvivalenspunkt.
pks1=3,13
pKs2=4,76
pKs3=6,40
Forskel mellem pks1 og pks2 er 1,63.
Forskel mellem pks2 og pks3 er 1,64
Protonfraspaltningen foregår [pKs-2;pKs+2],
Der skal være mindst en afstand på 2, før protoner afspalter hver for sig, derfor ses kun 1 ækvivalenspunkt.
Skriv et svar til: Citronsyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
