Fysik

Rettelse rumfang

04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

Månens masse er 7,348 * 10^22 kg, og dens radius er 1,738 * 10^6 m
Formlen for en kugles rumfang er V = 4/3 · pi · r^3. Udregn Månens rumfang

V = 4/3*pi*5.249879272E18 = 249879272E18 (kan det passe?)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, jeg får det til 2,199*10^19 m^3

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Enig med #1.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2008 af Kurro (Slettet)

Med en meget hurtig udregning med dine tal får jeg
V=2.19e19


Husk enheder!!

Svar #4
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

hvordan kan i få det til det :S ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Du har tastet forkert på din lommeregner. Din udregning er nemlig rigtigt opskrevet i #0.

Svar #6
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

ja okay, får resultatet til 2.1990642870864E19, kan det passe ? forstår ikke 2,199*10^19 m^3 ? hvad mener i ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2008 af mathon

V = (4*pi/3)*r^3 der med r målt i m
ehhedsmæssigt
giver
[V] = [m]^3 = m^3

Svar #8
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

når oki doki :D men denne her spørgsmål forstår jeg bare ikke håber nogen kan hjælpe :(

Beregn månens gennemsnitige densitet

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2008 af mathon

gennemsnitlige densitet = masse/rumfang

Svar #10
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

7,348 * 10^22 kg/1,738 * 10^6 m = 4.22785E16????

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2008 af mathon

d = (7,348 * 10^22 kg)/(2.1990642870864*10^19 m^3) = 3340,61 kg/m^3 =

3,34061 kg/dm^3 = 3,34061 g/cm^3

Svar #12
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

dvs resultatet er 3,34061 g/cm^3?

Svar #13
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

ps. 3340,61 kg/m^3 jeg får det til 3341,42

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2008 af mathon

...jeg tog ikke alle dine decimaler med

Svar #15
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

(7,348 * 10^22 kg)/(2.1990642870864*10^19 m^3) = 3340,61 kg/m^3 =

3,34061 kg/dm^3 = 3,34061 g/cm^3 --> har også brugt din mellemregning, min giver bare 3341,42?

Skriv et svar til: Rettelse rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.