Matematik

Cirklens radius og koordinaterne

04. maj 2008 af Yasir (Slettet)
En cirkel er givet ved ligningen:
x^2+y^2-6x-6y-7=0

Hvordan kan jeg bestemme cirklens radius r og koordinaterne til cirklens centrum?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af :D (Slettet)

Ved at skrive den op på samme form, som cirklens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2008 af mathon

x^2-6x = (x-3)^2 - 3^2 = (x-3)^2 - 9

y^2-6y = (y-3)^2 - 3^2 = (y-3)^2 - 9

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2008 af mathon

...hvoraf
x^2+y^2-6x-6y-7=0
eller

(x^2-6x)+(y^2-6y) - 7 = 0
ved substitution
giver ....

Skriv et svar til: Cirklens radius og koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.