Matematik
luftmodstand
04. maj 2008 af
engelhard (Slettet)
opgaven lyder:
Luftmodstanden på en bil afhænger af bilens fart. For en bestemt bil kan sammenhængen
mellem bilens fart x (målt i km/time) og luftmodstanden y (målt i newton) beskrives ved
y = 0, 035 · x2.
a) Hvor stor er luftmodstanden, når bilens fart er 80 km/time?
b) Hvor mange procent vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30%?
hvordan regner man opgave b?
kan godt finde ud af opgave a, men forstår ikke hvordan jeg skal regne b...
Luftmodstanden på en bil afhænger af bilens fart. For en bestemt bil kan sammenhængen
mellem bilens fart x (målt i km/time) og luftmodstanden y (målt i newton) beskrives ved
y = 0, 035 · x2.
a) Hvor stor er luftmodstanden, når bilens fart er 80 km/time?
b) Hvor mange procent vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30%?
hvordan regner man opgave b?
kan godt finde ud af opgave a, men forstår ikke hvordan jeg skal regne b...
Svar #2
04. maj 2008 af engelhard (Slettet)
hjælper det hvis i får svaret på a ?
Her indsætter vi bare 80 på x’ets plads som er bilens fart målt i km i timen.
Y = 0,035 • 802
Y = 224
Luftmodstanden er altså 224 newton...
Her indsætter vi bare 80 på x’ets plads som er bilens fart målt i km i timen.
Y = 0,035 • 802
Y = 224
Luftmodstanden er altså 224 newton...
Skriv et svar til: luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
