Matematik

Ligning

04. maj 2008 af Mette12 (Slettet)
Hej

Er der nogen der kan hjælpe med dette:

En linje m har hældningkoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0)

Jeg skal bestemme en ligning for linjen m.

Men forstår ikke hvordan man gør.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af emul0c

Linjens ligning:

y = a*x + b
a = y2-y1 / x2-x1
b = y1 - ax*1

Du ved at a (hældningen) = -2
Du har et punkt (3,0) => y1 = 3, x1 = 0

b = 3 - (-2*0) = 3

y = -2*x + 3

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2008 af emul0c

hmm.. må have lavet en fejl et sted, synes ik rig tig det passer...

Svar #3
04. maj 2008 af Mette12 (Slettet)

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2008 af emul0c

Aah.. b = y1 - a*x1, jeg byttede lige om på det.

b = 0 - (-2 * 3) = 6

y = -2x + 6

Svar #5
04. maj 2008 af Mette12 (Slettet)

ja, det tror jeg

Det passer ikke med resultatet

Svar #6
04. maj 2008 af Mette12 (Slettet)

Ok

Mange tak igen

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2008 af emul0c

Var så lidt ;)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.