Matematik

Mat opgave (Det går af HT - opg. 4.038)

11. september 2004 af Ole_chr (Slettet)
http://bigup.peecee.lir.dk/view.php?id=1461

Hvordan kan jeg løse den opgave?

Håber I kan hjælpe mig.
Mvh. Ole

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2004 af Lurch (Slettet)

lidt hjælp til den første del:

se på forholdet mellem funktionen før og efter takst stigning

din funktion hedder
f(x)=b*x^a

(0,97*f(x))/f(x) = (b*(1,1*x)^a)/(b*x^a)

isoler a

Svar #2
12. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

jeg ved godt, at jeg skal bruge log reglen , som hedder log(a/b) = loga - logb... men jeg kan alligevel ikke løse den.. tror måske jeg laver en fejl eller 3 :]

Svar #3
12. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

ingen der kan hjælpe?

Svar #4
12. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

Nå ik - men tak for hjælpen :]

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2004 af Lurch (Slettet)

hvor komemr den log regel ind i billedet?

(0,97*f(x))/f(x) = (b*(1,1*x)^a)/(b*x^a) =>

0,97 = ((1,1x)^a)/(x^a) =>
0,97 = 1,1^a
a = log(0,97)/log(1,1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

har fundet den! har lavet opgaven engang i 2.g, så hvis du har specifikke spørgsmål, så kom endelig med dem (det har været mit "lærespørgsmål" så jeg burde kunne det)

Skriv et svar til: Mat opgave (Det går af HT - opg. 4.038)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.