Fysik

hjælp til en fysik afl.!

11. september 2004 af nadia0 (Slettet)
Hej.... der er en spørgsmål som jeg ikk forstår.....

opg lyder således:
En lysstråle med bølgelængden 656,3 nm (rød) og en lysstråle med bølgelængden 546,1 nm (grøn) sendes mod glas under samme indfaldsvinkel 45,0 grader.
Glasset har brydningsindeks 1,6007 for det røde lys og 1,6081 for det grønne lys.

a) beregn brydningsvinklerne for de to lysstråler.
b) hvor langt er lysstrålerne fra hinanden, når de har tilbagelagt 5,0 cm i glasset?


Skal jeg ikk bruge denne formel i opg a:
n1*sin(v1) = n2*sin(v2),
hvor n1, n2 er brydningsindeks'ne og v1, v2 er indfaldsvinkel og brydningsvinkel.

men opg b kan jeg ikk finde ud af.

håber der er nogle der kan hjælpe mig...
på forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2004 af Peden (Slettet)

b) Tegn den trekant de laver efter de bryder. Så kan du jo bare lave lidt trigonometri og voila!

Svar #2
12. september 2004 af nadia0 (Slettet)

det var ikk en stor hjælp...... for forstår stadig ikk......:(....!

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Hey Nadia!
Ja, i opgave 1 skal du bruge den nævnte formel..
I opgave 2 skal du gøre som Peden foreslår: Tegn situationen - nu kender du jo brydningsvinklerne. Ved at følge den ene brydningsvinkel 5cm ind i "stoffet" får du en trekant. Her kan du så vha. din viden omkring trigonometri beregne afstanden mellem de to linjer..

God fornøjelse!

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juli 2021 af mathon

Du skal buge:
                          \small \frac{\sin(45\degree)}{\sin(b)}=n


Skriv et svar til: hjælp til en fysik afl.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.