Matematik

overfladeareal :)

06. maj 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hej alle matematik-genier :)
Jeg har denne opgave og overfladeareal er bare ikke min type opgave, så jeg haber jeg kan få lidt hjælp..
En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant.
Endvidere er rumfanget lig med 100.
- Angiv overfladearealet af en sådan beholder som funktion af katetens længde x.

kriiiiiise!!

Mvh. Annie

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Start med det nemme:
Hvad er en arealet af en ligebenet trekant?

Derefter kan du gange arealet med højden og så har du en funktion for det samlede areal. Hvis jeg ellers forstår teksten korrekt.

Svar #2
06. maj 2008 af skole-pigen (Slettet)

jeg er stadig ikke helt med.. jeg har virkelig kigget på den i lang tid, men det giver ikke rigtig mening for mig...

Her er et link til opgaven, håber virkelig der er en der kan hjælpe...

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/syge07/STX072-MAB.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Ahh, nu er jeg med.

Arealet af hhv. top og bund er lig med x*x*½ da trekantens areal er ½ * højden gange grundlinien.

De to små sider er lig med x*h.

Den store side er lig med h*kvrod(2x^2)

A(x) = 2*(x*x*½) + 2*(x*h) + h*kvrod(2x^2)

Så mangler vi at gøre noget ved h

V = h * x * x * ½
v = 100
100 = h * x * x * ½
h = 100/(½x^2)

Indsæt h i A(x) og reducer.

Jeg er ikke 100% sikker på resultatet, men fremgangsmåden er jeg ret sikkert på :)

Svar #4
06. maj 2008 af skole-pigen (Slettet)

tusind mange tak :)
jeg har blot et spørgsmål.. det allersidte led forstår jeg ikke..
Hvorfor er den store side lig med kvrod(2x^2) ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Pythagoras.

Svar #6
06. maj 2008 af skole-pigen (Slettet)

men det er en firkant?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2011 af came (Slettet)

Hej alle sammen. jeg sidder med den samme opgave, men hvordan laver man den sidste del og indsætter h i A(x) ??

Hvordan kommer det til at se ud?


Skriv et svar til: overfladeareal :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.