Matematik
Hastighed
06. maj 2008 af
AnneAgersnap (Slettet)
Hej Matematik-eksperter
Jeg har problemer med denne opg. håber virkelig der er en der kan forklare den?
på en banestrækning kører to tog. Et langsomt der køre 90km/t i gennemsnit og et hurtigt der køre 110 km/t i gennemsnit.
Det langsomme afgår 16 min før det hurtige, men ankommer kun 2 min før det hurtige.
a)hvor lang tid er det hurtige tog om turen?
b)hvor lang er banestrækningen?
Jeg håber rigtig meget at der er nogle der kan hjælpe mig hurtigst muligt..
Vh anne
Jeg har problemer med denne opg. håber virkelig der er en der kan forklare den?
på en banestrækning kører to tog. Et langsomt der køre 90km/t i gennemsnit og et hurtigt der køre 110 km/t i gennemsnit.
Det langsomme afgår 16 min før det hurtige, men ankommer kun 2 min før det hurtige.
a)hvor lang tid er det hurtige tog om turen?
b)hvor lang er banestrækningen?
Jeg håber rigtig meget at der er nogle der kan hjælpe mig hurtigst muligt..
Vh anne
Svar #3
06. maj 2008 af mathon
her er det formentlig nemmest
at regne hastighederne i km/minut
langsom:
90 km/h = 90/60 km/min = (9/6) km/min
køretid: t (minutter)
hurtig:
110 km/h = 110/60 km/min = (11/6) km/min
køretid: t-16+2 (minutter)
..... osv. .....
at regne hastighederne i km/minut
langsom:
90 km/h = 90/60 km/min = (9/6) km/min
køretid: t (minutter)
hurtig:
110 km/h = 110/60 km/min = (11/6) km/min
køretid: t-16+2 (minutter)
..... osv. .....
Svar #4
07. maj 2008 af emul0c
Jeg ville nok gøre sådan her:
Tog 1:
t = 90/60min x m (tid) = 1,5m
Tog 2:
t-14 (16 - 2) = 110/60 x m = 1,83m
Så kan man jo evt. sætte det første udtryk ind på t's plads, så der står:
1,5m - 14 = 1,83m => 1,5m - 1,83m = 14 => -0,33m = 14 => m = -42,42
t = 1,83 * -42,42 = -77,63628 (vi fjerne lige minusset, da vi jo er i fremtid og ikke fortid) = 77,63628.
Vi kan så regne ud, at tog 1 har kørt 1,5 km/m * 77,63628 = 116,4544 km.
Tog 2 har kørt 1,83 km/m * (77,63628 - 14) = 116,4544 km.
Så for lige at gøre svarene simple:
A) 63,63 Minutter
B) 116,4544 Kilometer
Tog 1:
t = 90/60min x m (tid) = 1,5m
Tog 2:
t-14 (16 - 2) = 110/60 x m = 1,83m
Så kan man jo evt. sætte det første udtryk ind på t's plads, så der står:
1,5m - 14 = 1,83m => 1,5m - 1,83m = 14 => -0,33m = 14 => m = -42,42
t = 1,83 * -42,42 = -77,63628 (vi fjerne lige minusset, da vi jo er i fremtid og ikke fortid) = 77,63628.
Vi kan så regne ud, at tog 1 har kørt 1,5 km/m * 77,63628 = 116,4544 km.
Tog 2 har kørt 1,83 km/m * (77,63628 - 14) = 116,4544 km.
Så for lige at gøre svarene simple:
A) 63,63 Minutter
B) 116,4544 Kilometer
Skriv et svar til: Hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
