Kemi
Oxidation og reduktion
07. maj 2008 af
rauwwww (Slettet)
Hej :)
håber der er nogen der kan hjælpe:
Gør rede for, hvilke atomer der oxideres henholdsvis reduceres i reaktion 2NaClO3 ---> 2NaCl + 3O2
problemet er at jeg ikke kan finde ud af at give oxidationstal. Ville starte med at give oxygen i NaCl03 oxidationstallet -2.. men derefter går jeg i stå.. Hjælp :S
håber der er nogen der kan hjælpe:
Gør rede for, hvilke atomer der oxideres henholdsvis reduceres i reaktion 2NaClO3 ---> 2NaCl + 3O2
problemet er at jeg ikke kan finde ud af at give oxidationstal. Ville starte med at give oxygen i NaCl03 oxidationstallet -2.. men derefter går jeg i stå.. Hjælp :S
Svar #1
07. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
Hvis vi kan gå ud fra, at natrium altid har oxidationstallet +1, ændrer chlor oxidationstal fra +4 til -1
Svar #2
07. maj 2008 af mathon
som anvist i #1
kan
2NaClO3 ---> 2NaCl + 3O2
derfor
omskrives
til
2ClO3^(-) ---> 2Cl^(-) + 3O2
OT(Cl) i ClO3^(-) = +5
OT(Cl) i Cl^(-) = -1
kan
2NaClO3 ---> 2NaCl + 3O2
derfor
omskrives
til
2ClO3^(-) ---> 2Cl^(-) + 3O2
OT(Cl) i ClO3^(-) = +5
OT(Cl) i Cl^(-) = -1
I #1 og #2 er der kun nævnt reduktionen af chlor, men oxygen oxideres samtidigt med;
OT(O) i ClO3^(-): -2
OT(O) i O2: 0
Det er temmelig vigtigt at tage begge dele med!!
OT(O) i ClO3^(-): -2
OT(O) i O2: 0
Det er temmelig vigtigt at tage begge dele med!!
Skriv et svar til: Oxidation og reduktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
