Kemi
afstemning af reaktionsskemaer for redoxreaktioner
07. maj 2008 af
SaShADKK (Slettet)
hej! er der en der vil hjælpe med denne opgave:
gør følgende reaktionsskemaer færdige:
a) Cu + NO3- (- skal være opløftet) = Cu2+ (2+ skal være opløftet) + NO2 (sur opløsning)
jeg er med på at Cu har OT = 0, NO3- har OT = 5, Cu2+ har OT = 2 og NO har OT = 0
hvad så herefter?
gør følgende reaktionsskemaer færdige:
a) Cu + NO3- (- skal være opløftet) = Cu2+ (2+ skal være opløftet) + NO2 (sur opløsning)
jeg er med på at Cu har OT = 0, NO3- har OT = 5, Cu2+ har OT = 2 og NO har OT = 0
hvad så herefter?
Svar #1
08. maj 2008 af Larsendrengen (Slettet)
OT for N i NO er ikke nul, den er +2
Følg så den slaviske måde af løse redoxligninger på. Det står i enhver kemibog på gymnasieniveau.
1) OT (op) = OT (ned), så der skal evt. korrigeres med en passende faktor.
2) Ladning (venstre) = ladning (højre)
3) Afstem derefter med H(+) eller HO(-) og slut af med vand for at få det hele til at passe.
Følg så den slaviske måde af løse redoxligninger på. Det står i enhver kemibog på gymnasieniveau.
1) OT (op) = OT (ned), så der skal evt. korrigeres med en passende faktor.
2) Ladning (venstre) = ladning (højre)
3) Afstem derefter med H(+) eller HO(-) og slut af med vand for at få det hele til at passe.
Skriv et svar til: afstemning af reaktionsskemaer for redoxreaktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
