Matematik

Bestemmelse af forskrift

07. maj 2008 af Sube (Slettet)
Er blevet stillet denne opgave, og kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre. Håber der er nogen der kan hjælpe.

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstillingen af x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved O(x)=0,04x^3-0,5x^2+7,5, 1<x<15
Ved produktion af x varer(målt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor
p(x)=8-0,4x, 1<x<15
Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer(målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved F(x)=p(x)*x-O(x), 1<x<15

Den mønthed, som O(x),p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.

a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Indsæt de to funktioner og reducér så meget som muligt

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2008 af mathon

O(x) = 0,04x^3-0,5x^2+7,5, 1<x<15 skal minimeres

O'(x) = 0,12x^2-x = (3/25)x^2-x = (3/25)x*(x-(25/3))
ekstrema
kræver
O'(x) = 0
dvs.
(3/25)x*(x-(25/3)) = 0....(brug nul-reglen) .....

Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.