Matematik
Ligning gennem C og P?
08. maj 2008 af
Vega1087 (Slettet)
Jeg skal finde en ligning for den linje der går gennem C og P...
Jeg har cirklens ligning der er givet ved x^2+y^2-4x+10y-8=0
Centrum = (2,-5) Radius = kvadratrod 37
Ligningen for tangenten i punktet p(3,1) =
x+6y-9= 0
Parameterfremstillingen er så:
(xovery) = (3over1) +t*(-6over1)
c) Nu skal jeg så bestemme ligningen for linjen gennem C og P
hvordan gør jeg lig det?
Jeg har cirklens ligning der er givet ved x^2+y^2-4x+10y-8=0
Centrum = (2,-5) Radius = kvadratrod 37
Ligningen for tangenten i punktet p(3,1) =
x+6y-9= 0
Parameterfremstillingen er så:
(xovery) = (3over1) +t*(-6over1)
c) Nu skal jeg så bestemme ligningen for linjen gennem C og P
hvordan gør jeg lig det?
Svar #1
08. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Linje gennem C og P vil stå vinkelret på tangenten i P. Du kender tangentens hældning, så følger linjens hældning af sammenhængen a*c=-1, hvor a og c er de to linjers hældning. Resten klarer du selv.
Skriv et svar til: Ligning gennem C og P?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
