Matematik

Nogen der kan hjælpe mig med: At løse en ulighed og faktorsring af udtryk?

11. maj 2008 af Super13 (Slettet)
Hej alle.. Sidder simpelthen fast i disse opgaver..

løs udligheden: -x^2+5x+6 > eller = med 0

faktoriser udtrykket: x^2 +3x-10

Hmm, kan de laves på lommeregener, hvis ja hvordan?

Ville bare være så taknemlig, hvis nogle ku hjælpe..



Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af Isomorphician

"løs udligheden: -x^2+5x+6 > eller = med 0"

da grafen for udtrykket på venstre side er en parabel med grenene vendende nedad er grafen større end 0 i intervallet mellem nulpunkterne. Find derfor nulpunkter for udtrykket

Svar #2
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, okay...

Lidt forvirret stadig :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Isomorphician

Prøv at tegn grafen på din lommeregner

Svar #4
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm altså ser det her rigtigt ud?


Vi ved at toppunktfomlen siger: (-b/2*a , -d/4*a)


Så (-b/2*a) = -5/2*1), og (-d/4*a) her mangler vi d, og den findes ved:
D=b^2-4*a*c --> D=5^2-4*1*6= 1

Så nu har vi begge nulpunkter: (-5/2*1) , (-1/4*1) og disse giver så
(-2,5),(0,25)

Ser det her overhovedet rigtigt ud? Nogle som forstår hvad det er jeg prøver på?




Svar #5
12. maj 2008 af Super13 (Slettet)

Hov mente at nulpunkter gav: (-2,5), (-0.25)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af Isomorphician

Din diskriminantudregning er forkert.
Husk at a = -1

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Hmm jamen, hvis nu jeg regner D ud med -1 så bliver d 49? :/ kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af Isomorphician

ja

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Så TP bliver altså: -5/2*(-1), 49/4*(-1) ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2008 af Isomorphician

Ja, men det kan du ikke rigtigt bruge til noget i din opgave

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Så TP'erne hedder nu: (2,5) , (12,25)?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Hvad? :/ jamen troede da du bad mig om at finde nulpunkter for udtrykket?

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. maj 2008 af Isomorphician

Det gjorde jeg også.
Så hvorfor du vil finde toppunktet forstår jeg ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Oh my good! :( Det er sq da pinligt det her.. Haha, troede ellers lige jeg havde styr på det! :(

Jamen, hvordan er det nu lige mand finder nulpunkter? Hmm, fuldstændig lost igen..

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. maj 2008 af Isomorphician

x = (-b ± kvrod(D))/2a

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Hvad betyder ± ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. maj 2008 af Isomorphician

plus minus

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. maj 2008 af miss13 (Slettet)

Altså X= -5 +- kvad.(49))/2*-1?

Hvordan skriver jeg lige det ind på Ti89'eren?

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. maj 2008 af Isomorphician

Plus minus betyder at der er to løsninger til ligningen.

x = (-5 + 7)/2 = ??
eller
x = (-5 - 7)/2 = ??

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. maj 2008 af Isomorphician

rettelse:
x = (-5 + 7)/(-2) = ??
eller
x = (-5 - 7)/(-2) = ??

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.