Matematik

maj 2006

12. maj 2008 af dandan (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-4_UDEN.pdf

Jeg vil meget gerne have forklaring på den første opgave, tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

To løsningsmetoder. Du kan enten omskrive ligningen af typen ax+by+c=0 til en af typen y=ax+b og aflæse hældningen direkte. Nu har du hældningen for linjen. dernæst indsætter du dit data og udregner b

Den anden metode er at se på ligningen ax+by+c=0 og opfatte (a,b) som normalvektoren til linjen. Når en linje er parallel må den have samme normalvektor og du har nu et koordinatsæt og en normalvektor og kan let finde ligningen

Svar #2
12. maj 2008 af dandan (Slettet)

passer d så, hvis jeg bruger den anden metode, at ligninen bliver :
2(x-3)+3(y-1)=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

når 2 linjer er parallel dvs at de har samme a=-2
så har du 1 ubekendt
y=7x+21

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

undskyld a=7

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

nej nej det er rigtigt -2

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

det rigtig svar er y=-2x+7
det er jeg hel sikker på

Svar #7
12. maj 2008 af dandan (Slettet)

va gør du med 3 tallet?

Skriv et svar til: maj 2006

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.