Matematik
Finde radius af cirkel+koordinat
12. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg sidder og øver eksamensopgaver, og er stødt på en opgave, der lyder:
En cirkel har ligningen
x^2 - 4x + y^2 + 6y = 3
Bestem cirklnes radius og koordinatsættet til dens centrum.
Undersøg derefter om punktet P(1,-7) ligger på cirklen.
Jeg har aldrig siddet med sådan en opgave før. Skal jeg faktorisere ligningen først, eller?
Bemærk, det er uden hjælpemidler.
På forhånd mange tak!
En cirkel har ligningen
x^2 - 4x + y^2 + 6y = 3
Bestem cirklnes radius og koordinatsættet til dens centrum.
Undersøg derefter om punktet P(1,-7) ligger på cirklen.
Jeg har aldrig siddet med sådan en opgave før. Skal jeg faktorisere ligningen først, eller?
Bemærk, det er uden hjælpemidler.
På forhånd mange tak!
Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Cirklens ligning er (x-x1)^2+(y-y1)^2=r^2
Så det du skal gøre, er at omskrive den til den form, hvor r=radius og C(x1,y1)=punktet for centrum.
Du kan indsætte P og se om ligninen går op.
Så det du skal gøre, er at omskrive den til den form, hvor r=radius og C(x1,y1)=punktet for centrum.
Du kan indsætte P og se om ligninen går op.
Skriv et svar til: Finde radius af cirkel+koordinat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
