Matematik

igen lineær funktion!

12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)
hej...
f(x) = ax+b , men! hvad er defination på a og b??

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af tomlyn (Slettet)

a er hældning og b er skæring med y... ellers kig i enhver formelsamling

Svar #2
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

hm... ikke lige det jeg leder efter..
f(x)= 3,5x * 955

hvad betyder tallene..? :'(

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

det er jo det
at 3,5 er hældningen
og 955 hvor den skære y aksen

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af tomlyn (Slettet)

du bruger ikke den samme forskrift... skal der stå * eller + ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

det skal nok være +
ikke

Svar #6
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

nåå.. sry... + skal der stå...

opgaven... f(x)= 3,55x+ 955....
Hvad er trykket i beholderen, når temperaturen er 10°C?
Hvad fortæller konstanterne, der indgår i forskriften for f , om sammenhængen mellem tryk og temperatur i beholderen?

jeg tror hvis ikke jeg har forstået spørgsmålet:S ..H vad fortæller konstanterne, der indgår i forskriften for f , om sammenhængen mellem tryk og temperatur i beholderen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af tomlyn (Slettet)

hvad er x og y udtryk for - hvad er tryk og hvad er temperatur?

Svar #8
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

Når en lukket beholder med luft opvarmes, stiger trykket i beholderen.
For en bestemt beholder kan sammenhængen mellem temperaturen x (målt i °C) og trykket (målt i hektopascal) udtrykkes ved formlen
f(x)=3,5x+955

Hvad er trykket i beholderen, når temperaturen er 10°C?
Hvad fortæller konstanterne, der indgår i forskriften for f , om sammenhængen mellem tryk og temperatur i beholderen?




Brugbart svar (1)

Svar #9
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

De fortæller, at når der er 0 grader, er trykket 955 (skæring med y-aksen) og at for hver gang temperaturn stiger med 1 grad, stiger trykket med 3,55 enheder (hældningstallet).

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)

a) f(10)=...

b) hint: stiger eller falder trykket, hvis temperaturen stiger? Yderligere, hvilket tryk er der ved 0 grader celcius?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2008 af tomlyn (Slettet)

så ved du altså at f(x) er trykket som en funktion af temperaturen... Så indsætter du 10 på x's plads...

hvis du så laver en graf for f(x) kan det være du kan se det lidt nærmere...

Svar #12
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

jo det med f(x) forstår jeg godt... men defination på a og b (konstanterne) er jeg ved at forstå

takker :P

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. maj 2008 af nihos (Slettet)

Hvis nu vi antager at x er temperaturen og f(x) er trykket, så vil trykket stige med 3,55, hver gang temperaturen stiger med 1.

Tryk ved 10 grader:
f(10)=3,55*10+955 = 990,5

a er den mængde tryk en temperaturstigning på 1 grad celcius vil fremkalde
b er udtryk for trykket ved 0 grader celcius

Skriv et svar til: igen lineær funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.