Matematik

Betydning af a, b, c og d (parabler)

12. maj 2008 af 9200 (Slettet)
Hvis man nu har en parabel hvor:

a= -
b= -
c= +
d= +

Hvordan ser den så ud i et koordinatsystem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

a: Sæt a til at gå mod uendeligt, og se på y'værdien hvor den ender :o)

b: Toppunkts x-værdi.

c: Startpunkt.

d: Skæringspunkter med x-akser.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af skaerhj (Slettet)

Betydningen af a:

Negativ a = Grenene nedad (sur)
Positiv a = Grenene opad (glad)
Numerisk stort a = smal parabel
Numerisk lille a = bred parabel

Betydningen af b:

Hvis b er strre end 0 gr parablen opad i skringen med y-aksen
Hvis b er 0 gr parablen vandret i skringen med y-aksen
Hvis b er mindre end 0 fr parablen nedad i skringen med y-aksen

Betydningen af c:

Parablen skrer y-aksen i punktet (0,c)

Bevis:

Betydningen af d:

Hvis d er mindre end 0 skrer parablen ikke x-aksen.
Hvis d er 0 skrer parablen x-aksen t sted.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

- Hvis d er større end 0 skærer grafen x-aksen 2 steder :o)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af mathon

d = b^2-4ac
se
http://peecee.dk/upload/view/45838

Skriv et svar til: Betydning af a, b, c og d (parabler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.