Matematik

Reducering Mat B

12. maj 2008 af TheWB (Slettet)
Hej igen igen.

Jeg har simpelthen glemt alt fra starten af året mht. opgaverne uden hjælpemidler. Nå, men håber der er nogle som vil hjælpe mig med et reduktionsstykke.

Opg 3:

3(p+q)^2-6p(q-p)

???

Umiddelbart ville jeg selv gøre flg.

3(p+q)^2=(6p+6q)-(q-7p)=>7p+6p-6q-q=13p-5q

=13p-5q

Tror desværre ikke det er rigtigt.

Please help me.

Help please.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician

gang potensen ud først, og gang ind i parenteserne bagefter

Svar #2
12. maj 2008 af TheWB (Slettet)

Kan ikke huske hvordan man gøre det. :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Isomorphician

(p+q)^2 = (p+q)(p+q) = p^2 + 2pq + q^2

Svar #4
12. maj 2008 af TheWB (Slettet)

Så resultatet er p^2+2pq+q^2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af Isomorphician

Nej, #3 var en udregning af (p+q)^2 i udtrykket 3(p+q)^2.
Nu står der så 3(p^2 + 2pq + q^2) - 6p(q-p)

Svar #6
13. maj 2008 af TheWB (Slettet)

(6p+6pq+6q)-6p(7pq-7p) ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af Isomorphician

hvis vi regner videre fra #5
3(p^2 + 2pq + q^2) - 6p(q-p) =
3p^2 + 6pq + 3q^2 - 6pq + 6p^2 =
9p^2 + 3q^2

Svar #8
13. maj 2008 af TheWB (Slettet)

Udregner man ^2 ved reducering? Altså så det her ville blive 81p + 9q ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af Isomorphician

Nej det gør man ikke.
9p^2 skal forstår som 9*(p^2) og ikke (9*p)^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2008 af dibah (Slettet)

3(p+q)^2-6p(q-p)
3p^2 + 3q^2 + 6pq - 6pq -6p^2
3p^2 + 3q^2 -6p^2
3q^2 - 3p^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2008 af dibah (Slettet)

UPS

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2008 af dibah (Slettet)

3(p+q)^2-6p(q-p)
3(p^2 + q^2 + 2pq) - 6pq -6p^2
3p^2 + 3q^2 + 6pq - 6pq - - 6p^2
9p^2 + 3q^2

Svar #13
13. maj 2008 af TheWB (Slettet)

Tusinde tak!

Svar #14
13. maj 2008 af TheWB (Slettet)

Men hvordan kommer vi hefra:

3p^2 + 3q^2 + 6pq - 6pq - - 6p^2

til her:

9p^2 + 3q^2

Altså regner vi den ene 3p^2 ud eller?

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. maj 2008 af Isomorphician

3(p+q)^2 er lig 3(p^2 + 2pq + q^2)

3(p+q)^2 er ikke lig 3(p^2 + q^2)

Skriv et svar til: Reducering Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.