Matematik
nul reglen
13. maj 2008 af
pigen12345 (Slettet)
Hey. Er der en der kan forklare mig hvad nul-reglen går ud på?
Svar #1
13. maj 2008 af Naddy_8924 (Slettet)
ja, hvis du fx har x^2+2x=0, så kan du sætte x uden for parantes,så du får: x(x+2)=0 for at dette skal give nul skal enten x være 0 eller x+2 skal være lig 0. Dette skrives sådan: x=0 v x+2= <=> x=0 v x=-2 (2 flyttes over på den anden side) Hermed har du løsningerne.
På den måde jan du nemt løse en andengradsligning
På den måde jan du nemt løse en andengradsligning
Svar #2
13. maj 2008 af 06jugr (Slettet)
Nulreglen er at hvis noget ganget sammen skal give 0, så er en af de faktorer 0. For eksempel:
(2x+7)*(956y+1)=0
Så ved du at enten er (2x+7)=0 ellers er (956y+1)=0 ellers er de begge. For et lidt hurtigere svar kan du går ind på http://skolehjaelp.blogspot.com/2008/05/forum.html
Der får du hrtigt kontant svar fra en der rent faktisk ved noget om det!
(2x+7)*(956y+1)=0
Så ved du at enten er (2x+7)=0 ellers er (956y+1)=0 ellers er de begge. For et lidt hurtigere svar kan du går ind på http://skolehjaelp.blogspot.com/2008/05/forum.html
Der får du hrtigt kontant svar fra en der rent faktisk ved noget om det!
Svar #3
13. maj 2008 af Molle (Slettet)
Hvis et produkt er lig med nul, er den ene af de to faktorer nul.
fx
x*y = 0
så er x = 0 v y = 0
Ofte kan den benyttes hvis man faktoriserer flere led.
x² + 4x = 0
Sæt x uden for parentes:
x(x+4) = 0
så har du to led: det ene er x og det andet er x+4. Det ene af dem skal være nul, for at løse ligningen.
x = 0 v x+4 = 0
x = 0 v x = -4
fx
x*y = 0
så er x = 0 v y = 0
Ofte kan den benyttes hvis man faktoriserer flere led.
x² + 4x = 0
Sæt x uden for parentes:
x(x+4) = 0
så har du to led: det ene er x og det andet er x+4. Det ene af dem skal være nul, for at løse ligningen.
x = 0 v x+4 = 0
x = 0 v x = -4
Skriv et svar til: nul reglen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
