Matematik
En lillle HÅND ???
13. maj 2008 af
caner18 (Slettet)
hej er der en eller anden der gerne vil hjælpe mig med en opgave som skal afleveres imorgen altså har haft en diskusion med nogen fra klassen om hvordan den løses nogle har fået noget andet i res.
opgave:
holdbarheden af dybfrosne varer afhænger af temperaturen i fryseren. for en bestemt type pølser er holdbarheden D (målt i døgn) som funktion af temperaturen T (målt i C grader) i fryseren giver ved D(T)= 15,71*0,8913^T
a)
beskriv hilken information funktionen giver om pølsens holdbarhed, og inddrag i besrkivelsen en fortolkning af de kontanter, der indgår i forskriften
opgave:
holdbarheden af dybfrosne varer afhænger af temperaturen i fryseren. for en bestemt type pølser er holdbarheden D (målt i døgn) som funktion af temperaturen T (målt i C grader) i fryseren giver ved D(T)= 15,71*0,8913^T
a)
beskriv hilken information funktionen giver om pølsens holdbarhed, og inddrag i besrkivelsen en fortolkning af de kontanter, der indgår i forskriften
Svar #1
13. maj 2008 af Isomorphician
Holdbarhed ved 0°C?
Aftagende eller voksende funktion?
Hvor meget ændrer holdbarheden sig på °C?
Aftagende eller voksende funktion?
Hvor meget ændrer holdbarheden sig på °C?
Svar #2
13. maj 2008 af mathon
D'(T) = 15,71*ln(0,8913)*0,8913^T = ln(0,8913)*(15,71*0,8913^T) = ln(0,8913)*D(T)
dvs.
D'(T) = dD/dT = -0,115074*D(T)<0, hvorfor D(T) er monotont aftagende for stigende temperatur
D(0)= 15,71*0,8913^0 = 15,71*1 = 15,71
ved den konstante temperatur 0°C er holdbarheden 15,71 døgn
D(-18)= 15,71*0,8913^(-18) = 124,7 døgn = ca. 4 måneder
D(-10)= 15,71*0,8913^(-18) = 49,7 døgn = ca. 1,6 måned
dvs.
D'(T) = dD/dT = -0,115074*D(T)<0, hvorfor D(T) er monotont aftagende for stigende temperatur
D(0)= 15,71*0,8913^0 = 15,71*1 = 15,71
ved den konstante temperatur 0°C er holdbarheden 15,71 døgn
D(-18)= 15,71*0,8913^(-18) = 124,7 døgn = ca. 4 måneder
D(-10)= 15,71*0,8913^(-18) = 49,7 døgn = ca. 1,6 måned
Skriv et svar til: En lillle HÅND ???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
