Fysik

fart

14. maj 2008 af hejddig (Slettet)
Kan man regne farten ud for et projektil, hvis man kun kender accelerationen og længden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af mathon

ja hvis dets sluthastighed v = 0 og der ses helt bort fra luftmodstanden

benyt
2*a*s = v^2 - vo^2
hvoraf

vo^2 = -2*a*s.......(a<0 da accelerationen er negativ = opbremsning)

vo^2 = 2*(-a)*s

vo^2 = 2*|a|*s

vo = sqrt(2*|a|*s).......(den negative løsning forkastes)

Svar #2
14. maj 2008 af hejddig (Slettet)

finder jeg så tophastigheden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af mathon

starthastigheden

Svar #4
14. maj 2008 af hejddig (Slettet)

jamen start hastigheden er vel nul, da det ligger helt stille og bliver skudt afsted..

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af mathon

med starthastigheden mener jeg den hastighed, projektilet forlader geværløbet med

Svar #6
14. maj 2008 af hejddig (Slettet)

ahh.. okay :D

Svar #7
14. maj 2008 af hejddig (Slettet)

kan jeg godt finde længeden af hvor langt den flyver hvis jeg ved at den accelere med 49 m/s 12,5 cm og at den vejer 206 g? kan jeg regne det ud fra det skrå kast eller sådan noget?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2008 af mathon

49 m/s er en hastighed og ikke en acceleration

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/114144

Skriv et svar til: fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.