Kemi
oxidation af Ethanol??
14. maj 2008 af
ida.ey (Slettet)
Hey - Jeg har liget et hurtigt spørgsmål til en rapport jeg er igang med:)
Jeg skal finde ud af om ethanol oxideres til ethanal eller ethansyre, og til dette skal jeg med resultat fra en titrering finde stofmængden af ethanol som har forbrugt noget af den tilsatte dicrom..
men hvis jeg havde haft rent ethanol skulle jeg så have regnet på min anvendte Stofmængde ethanol som om den kun indeholdt 96 % rent ethanol når jeg skal udregne stofmængden af CH3CH2OH?
I vores tilfælde har vi brugt vin (10%) uden først at køre forsøget igennem med rent ethanol, skal jeg så bare tage 10% af stofmængden eller hvordan???
Jeg skal finde ud af om ethanol oxideres til ethanal eller ethansyre, og til dette skal jeg med resultat fra en titrering finde stofmængden af ethanol som har forbrugt noget af den tilsatte dicrom..
men hvis jeg havde haft rent ethanol skulle jeg så have regnet på min anvendte Stofmængde ethanol som om den kun indeholdt 96 % rent ethanol når jeg skal udregne stofmængden af CH3CH2OH?
I vores tilfælde har vi brugt vin (10%) uden først at køre forsøget igennem med rent ethanol, skal jeg så bare tage 10% af stofmængden eller hvordan???
Svar #2
18. maj 2008 af ida.ey (Slettet)
Rigtig mange tak for hjælpen!
:)
Fik det vist til at passe nogenlunde i journalen - i hvert fald når man tænker på alle vores fejlkilder;).
Ville I ikke synes det ser nogenlunde rigtigt ud at beregne det på den her måde:
hvis vores 45%-opløsning skulle være oxideret til ethanol må forholdet være 1:3 -> 0,000377*3=0,001131.
Derimod er forholdet til ethansyre 2:3 -> 0,000377*3/2 =0,0005655
Densiteten for ethanol = 0,789 og vores blanding bestod af 45%:
Defor molarmasse (=46,068) divideret med 0,45
Og vi havde 2 g af 45%-opløsningen.
n=m/M = 2,00g/46,068/0,45 = 0,096475741
Fortynding med 0,25 L:
Ans/0,25= 0,3859
Vi brugte 5mL af fortynding:
Ans*5mL=0,0019295
Så min konklusioner er at det meste af vores 45%-opløsning forholdsvist oxideres mildt til ethanol og ikke videre til ethansyre da vores resultat er tættest på der hvor forholdet er 1:3, hvilket er oxidationen til ethanal.
Lyder det ikke nogenlunde rigtigt?
:)
Fik det vist til at passe nogenlunde i journalen - i hvert fald når man tænker på alle vores fejlkilder;).
Ville I ikke synes det ser nogenlunde rigtigt ud at beregne det på den her måde:
hvis vores 45%-opløsning skulle være oxideret til ethanol må forholdet være 1:3 -> 0,000377*3=0,001131.
Derimod er forholdet til ethansyre 2:3 -> 0,000377*3/2 =0,0005655
Densiteten for ethanol = 0,789 og vores blanding bestod af 45%:
Defor molarmasse (=46,068) divideret med 0,45
Og vi havde 2 g af 45%-opløsningen.
n=m/M = 2,00g/46,068/0,45 = 0,096475741
Fortynding med 0,25 L:
Ans/0,25= 0,3859
Vi brugte 5mL af fortynding:
Ans*5mL=0,0019295
Så min konklusioner er at det meste af vores 45%-opløsning forholdsvist oxideres mildt til ethanol og ikke videre til ethansyre da vores resultat er tættest på der hvor forholdet er 1:3, hvilket er oxidationen til ethanal.
Lyder det ikke nogenlunde rigtigt?
Svar #3
18. maj 2008 af mathon
husk at rette i teksten
de steder,
hvor du skriver
"oxideret til ethanol"
til
oxideret til ethanal
de steder,
hvor du skriver
"oxideret til ethanol"
til
oxideret til ethanal
Svar #4
18. maj 2008 af ida.ey (Slettet)
er da også rigtigt:) Gør jeg lige..
men udregningerne var rigtige nok;)?
men udregningerne var rigtige nok;)?
Skriv et svar til: oxidation af Ethanol??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
