Matematik

Hvordan kan dette lade sig gøre?

14. september 2004 af MichelleLarsen (Slettet)
Jeg har siddet og arbejdet med en opgave, og i faciet listen står der dette..


x^3 - X^2 -1 / x-1 = (x^2) - 1/x-1

Jeg er lige begyndt i 1. G og dette giver ikke megen mening. Nogen der gider hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2004 af Lurch (Slettet)

For det første, hvad mener du i din formel?
husk at sætte parenteser om sammenhægende uftryk
f.eks
x^3 - X^2 -1 /(x-1) = (x^2) - 1/(x-1)

skal du finde x, eller hvad vil du helt præcist?

Svar #2
14. september 2004 af MichelleLarsen (Slettet)

Der står at jeg skal gøre rede for at de foroven skrevende er rigtigt.
Altså.. gør rede for
x^3 - X^2 -1 /(x-1) = (x^2) - 1/(x-1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg kan ikke få det til at passe. Hvis man løser ligningen, får x=2

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2004 af erdos (Slettet)

Ja, man det fremgår ikke klart, hvad der er tæller og nævner!

Svar #5
14. september 2004 af MichelleLarsen (Slettet)

Jamen det er også det jeg ikke forsår.. For opgaven lyder på..

Gør rede for at:
((x^3 - X^2 -1)
-----------------
(x-1) =


(x^2) - 1
-
(x-1)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal skrive det ind på computer, er lidt svært.. med brøkstregerne...


Svar #6
14. september 2004 af MichelleLarsen (Slettet)

okay..det var så ikke sådan det sku' skrives... det giver ikke helt mening

Svar #7
14. september 2004 af MichelleLarsen (Slettet)

Altså:
(x^3 - X^2 -1) divideret med (x-1) = (x^2) - 1 divideret med (x-1)


Gør rede for at dette passer, står der??

Giver det mening?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2004 af erdos (Slettet)

(x^3-x^2-1)/(x^2)

sådan f.eks....

Svar #9
14. september 2004 af MichelleLarsen (Slettet)

Forstår ikke hvorfor du dividere med x^2?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2004 af erdos (Slettet)

Det er et eksempel på opskrivning af brøk...

Svar #11
14. september 2004 af MichelleLarsen (Slettet)

Har opgivet!

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2004 af erdos (Slettet)

Fint, så får du nok bare et minus ved opgaven... Det giver et godt indtryk på lærere, når eleverne undlader at lave opgaven!

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2004 af frodo (Slettet)

glem #8...

Kig på din brøk:

(x^3 - X^2 -1)/(x-1)=(x^2) - (1 /(x-1))

Skriv et svar til: Hvordan kan dette lade sig gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.