Matematik
Gange sammen
17. maj 2008 af
Icemat89 (Slettet)
Hej, jeg sidder og skal gange den her funktion sammen (eller forkorte) I ved.. ;) , men er meget i tvivl om dette er rigtig:
f'(x) =(3x + 2) * (x^2 - 1) - (x^3 + 2x) * (2x)
=
f'(x) = 4x^2 - 3x + 2x^2 - 2 - (3x^3 + 4x^2)
f'(x) =(3x + 2) * (x^2 - 1) - (x^3 + 2x) * (2x)
=
f'(x) = 4x^2 - 3x + 2x^2 - 2 - (3x^3 + 4x^2)
Svar #1
17. maj 2008 af dnadan (Slettet)
Hvad går opgaven ud på? For jeg har nemlg på fornemmelsen, at det slet ikke er en fordel at gange det sammen.
Svar #3
17. maj 2008 af Lærke3400 (Slettet)
Det hedder vist at reducere hvis jeg forstår opgaven rigtigt. Og det skal gøres således:
f'(x) = (3x + 2) * (x^2 - 1) - (x^3 + 2x) * (2x) <=> (IKKE "=")
f'(x) = (3x^3 - 3x + 2x^2 - 2) - (2x^4 + 4x^2) <=>
f'(x) = 3x^3 - 3x + 2x^2 - 2 - 2x^4 - 4x^2 <=>
f'(x) = -2x^4 + 3x^3 - 2x^2 - 3x -2
Men jeg syns det er et lidt underligt resultat.. Det har ikke noget med differentialfunktioner siden der står f'(x)?
f'(x) = (3x + 2) * (x^2 - 1) - (x^3 + 2x) * (2x) <=> (IKKE "=")
f'(x) = (3x^3 - 3x + 2x^2 - 2) - (2x^4 + 4x^2) <=>
f'(x) = 3x^3 - 3x + 2x^2 - 2 - 2x^4 - 4x^2 <=>
f'(x) = -2x^4 + 3x^3 - 2x^2 - 3x -2
Men jeg syns det er et lidt underligt resultat.. Det har ikke noget med differentialfunktioner siden der står f'(x)?
Svar #4
17. maj 2008 af Icemat89 (Slettet)
Jeg skal finde f'(x) for denne funktion:
x^3 + 2x / x^2 - 1
Og formlen hedder:
P'(x) * Q(x) - P(x) * Q'(x) / (Q(x))^2 (vi ser bort fra den sidste vi dividere med)..
P(x) / Q(x)
Så giver den f'(x) = (3x + 2) * (x^2 - 1) - (x^3 + 2x) * (2x)
og så reduceret giver den det du får, hvilket jeg også synes er et sjovt resultat, men sådan skal det nok være :) (den er nemlig rigtig, har lige fundet en side på nettet, som gav samme resultat).
x^3 + 2x / x^2 - 1
Og formlen hedder:
P'(x) * Q(x) - P(x) * Q'(x) / (Q(x))^2 (vi ser bort fra den sidste vi dividere med)..
P(x) / Q(x)
Så giver den f'(x) = (3x + 2) * (x^2 - 1) - (x^3 + 2x) * (2x)
og så reduceret giver den det du får, hvilket jeg også synes er et sjovt resultat, men sådan skal det nok være :) (den er nemlig rigtig, har lige fundet en side på nettet, som gav samme resultat).
Skriv et svar til: Gange sammen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
