Kemi
Haster! Cis og Trans?
18. maj 2008 af
sofiepigen2 (Slettet)
Hej alle
Håber virkelig at der er en der kan hjælpe mig med bare nogle af disse spgørgsmål, for forstår det ikke helt?
Butendisyre skulle kunne findes i de her to former:
trans (fumarsyre) og en cis (maleinsyre).
HOOC H H H
C=C C=C
H COOH HOOC COOH.
Den ene af disse ville kunne lave en kondensation med sig selv. Er der nogen der ved hvilken en af dem der ville kunne lave denne og hvorfor kun den ene kan det? Og herved skulle så blive dannet et syreanhydrid.
Mit sidste spg. er hvorfor 1. styrkeeksponent for cis-udgaven er mindre end den er for trans-udgaven? Således at Cis-udgaven skulle være den stærkeste. Og hvorfor smeltepunktet er højst for Trans-udgaven?
Håber virkelig at der er en der kan hjælpe mig med bare nogle af disse spgørgsmål, for forstår det ikke helt?
Butendisyre skulle kunne findes i de her to former:
trans (fumarsyre) og en cis (maleinsyre).
HOOC H H H
C=C C=C
H COOH HOOC COOH.
Den ene af disse ville kunne lave en kondensation med sig selv. Er der nogen der ved hvilken en af dem der ville kunne lave denne og hvorfor kun den ene kan det? Og herved skulle så blive dannet et syreanhydrid.
Mit sidste spg. er hvorfor 1. styrkeeksponent for cis-udgaven er mindre end den er for trans-udgaven? Således at Cis-udgaven skulle være den stærkeste. Og hvorfor smeltepunktet er højst for Trans-udgaven?
Svar #2
18. maj 2008 af sofiepigen2 (Slettet)
Forstår det vist stadig ikke helt. Spiller hydrogenbininger slet ikke ind så? Vil det sige at det er maleinsyren der kan kondensere med sig selv? men så har jeg jo lige pludselig 2 oxygenatomer ved siden af hinanden når vand er fraspaltet og er det så stadig et syreanhydrid?
(hvad er det der induktiv effekt du skrev om? og forstår heller ikke hvordan 2 ens stoffer kan virke elektronegativt på hinanden - er det mellem de forskellige atomer i det ene molekyle over til det andet molekyle eller hvordan?)
(hvad er det der induktiv effekt du skrev om? og forstår heller ikke hvordan 2 ens stoffer kan virke elektronegativt på hinanden - er det mellem de forskellige atomer i det ene molekyle over til det andet molekyle eller hvordan?)
Skriv et svar til: Haster! Cis og Trans?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
