Matematik
Logaritme af kvadratrod 10
18. maj 2008 af
PeteWentz (Slettet)
Hvordan udregner man (uden brug af lommeregner) logaritmen:
log(v10)
Lommeregneren siger 1/2, men hvordan får jeg dette resultat ved hovedregning?
(:
log(v10)
Lommeregneren siger 1/2, men hvordan får jeg dette resultat ved hovedregning?
(:
Svar #2
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)
sqrt = kvadratrod.
log(sqrt(10)) = log(10^½) = ½*log(10) = ½
Brugte regneregler:
n. rod af x = x^(1/n)
log(a^b) = b*log(a)
log(10) = 1
log(sqrt(10)) = log(10^½) = ½*log(10) = ½
Brugte regneregler:
n. rod af x = x^(1/n)
log(a^b) = b*log(a)
log(10) = 1
Svar #3
18. maj 2008 af juventuz (Slettet)
#2 er MEGET lettere end min metode, viser dog, hvordan den også kan løses:
log(sqrt(10))=x
sqrt(10)=10^x
10=10^x*2
log(10)=x*2*log(10)
x=((log(10))/(log(10)))/2=0.5
log(sqrt(10))=x
sqrt(10)=10^x
10=10^x*2
log(10)=x*2*log(10)
x=((log(10))/(log(10)))/2=0.5
Skriv et svar til: Logaritme af kvadratrod 10
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
