Kemi
Naturgas
20. maj 2008 af
sdj (Slettet)
Hej. Jeg har lidt problemer med at forstå følgende:
Processen foregår ved at lade naturgas (naturgas består hovedsageligt af methan med et mindre indhold af tungere karbonhydrater samt nogle urenheder) reagere med vanddamp under højt tryk og ved høj temperatur.
CnHm(g) + n H2O(g) -? n CO(g)+(n+m/2) H2(g)
Methan er jo CH_4. Men ovenover står der at naturgas består af methan med et mindre indhold af tungere karbonhydrater. Men er methan ikke et karbonhydrat? Eller hvordan skal det forstås?
Processen foregår ved at lade naturgas (naturgas består hovedsageligt af methan med et mindre indhold af tungere karbonhydrater samt nogle urenheder) reagere med vanddamp under højt tryk og ved høj temperatur.
CnHm(g) + n H2O(g) -? n CO(g)+(n+m/2) H2(g)
Methan er jo CH_4. Men ovenover står der at naturgas består af methan med et mindre indhold af tungere karbonhydrater. Men er methan ikke et karbonhydrat? Eller hvordan skal det forstås?
Svar #1
20. maj 2008 af mathon
se bort fra urenhederne i forbindelse med processen
alment:
CnHm(g) + n H2O(g) --> n CO(g)+(n+m/2) H2(g)
methan: C1H4
dvs.
n = 1 og m = 4,
hvoraf
C1H4(g) + 1 H2O(g) --> 1 CO(g)+(1+4/2) H2(g)
eller
CH4(g) + H2O(g) --> CO(g) + 3H2(g)
methan ER et carbonhydrat,
men
det forhindrer ikke, at det kan indeholder lidt urenheder af andre tungere
carbonhydrater
alment:
CnHm(g) + n H2O(g) --> n CO(g)+(n+m/2) H2(g)
methan: C1H4
dvs.
n = 1 og m = 4,
hvoraf
C1H4(g) + 1 H2O(g) --> 1 CO(g)+(1+4/2) H2(g)
eller
CH4(g) + H2O(g) --> CO(g) + 3H2(g)
methan ER et carbonhydrat,
men
det forhindrer ikke, at det kan indeholder lidt urenheder af andre tungere
carbonhydrater
Svar #2
20. maj 2008 af sdj (Slettet)
Ja. Men der står jo at naturgas indeholder methan og carbonhydrat, og da methan er et carbonhydrat, står der, at naturgas er carbonhydrat (methan) indeholdende carbonhydrat?
Skriv et svar til: Naturgas
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
