Generelt

uddannet som advokat

21. maj 2008 af Lisa02 (Slettet)
Er der nogen der ved hvor mange år det tager, at blive uddannet som advokat, med de 3 år på gymnasiet?

.. PS: er de 10 år i folkeskolen obligatorisk for ALLE dansk statsborgere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2008 af Felrye (Slettet)

http//www.ug.dk

Der er 9 års skolepligt i Danmark :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: Ikke helt; undervisningspligt. Du må gerne blive undervist hjemme af dine forældre, hvis de ønsker det (vores kære uddannelsesminister blev hjemmeundervist; det kan så måske forklare hans forskruede billede på skolesystemet).

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2008 af siimba (Slettet)

#0
Tjek ug.dk - søg på advokat :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2008 af Roman Garcia (Slettet)

Når du skal blive advokat, så vil dit kariereforløb se således ud:

- Folkeskolen

- Gymnasiet = 3 år

- Jurastudiet = nomeret til 5 år, men den gennemsnitlige gennemførelsestid er på lidt over 6 år. Det kan dog gøres på 5 år.

- Advokatfuldmægtig uddannelsen = 3 år. Det er en slags læretid. Altså ligesom murer osv. Her arbejder man på et advokatkontor samtidig med, at man i nogle weekender deltager i advokatfuldmægtig uddannelsen. Herefter skal man bestå en eksamen, og så får man sin bestaltning, hvilket betyder, at du må give møde i retten. Dermed er du advokat.

Så efter gymnasiet, så tager det 8-9 år, men noget af tiden foregår jo så på et advokatkontor.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Er der et bestemt snit, man skal have for at blive advokat?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2008 af M@ds (Slettet)

#5

Ja, men det svinger alt efter om du vil ind på KU, SDU, AU eller AAU. Du kan se tallene på ug.dk

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2009 af M@ds (Slettet)

Man regner vist normalt ikke Folkeskolen med som karriereforløb. :D


Skriv et svar til: uddannet som advokat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.