Matematik
polynomier og differentialregning
21. maj 2008 af
jwan20 (Slettet)
hvad mens med, beskriv sammenhængen mellem monotoniforholdene for andengrafpolynomier f(x) og fortegnet for f'(x)
håber der nogen der kan finde ud af det
har fået svar, men der var ikke fåstående nok
tak på forhånd
håber der nogen der kan finde ud af det
har fået svar, men der var ikke fåstående nok
tak på forhånd
Svar #1
21. maj 2008 af King_2 (Slettet)
Hvad forstod du ikke ved sidste svar.. kan være jeg kan uddybe det ..
Svar #2
21. maj 2008 af jwan20 (Slettet)
f(x) = ax^2+bx+c
f'(x) = 2ax+b
altså hvis jeg har forstået det rigtigt så er forholdet mellem monotoniforholdene for andengradspolynomie er at
i andengradspolynomie hvis a>0 så har graffen minima
og a<0 så har parablen maxima,
men det jeg ikke forstå er at der stå og forstegnet for f'(x)
så bliver jeg i tvivl om jeg overhovede forstå spørgsmålet.
el. hvad det er de vil have at man skal besvare
håber du kan hjælpe
f'(x) = 2ax+b
altså hvis jeg har forstået det rigtigt så er forholdet mellem monotoniforholdene for andengradspolynomie er at
i andengradspolynomie hvis a>0 så har graffen minima
og a<0 så har parablen maxima,
men det jeg ikke forstå er at der stå og forstegnet for f'(x)
så bliver jeg i tvivl om jeg overhovede forstå spørgsmålet.
el. hvad det er de vil have at man skal besvare
håber du kan hjælpe
Svar #3
21. maj 2008 af King_2 (Slettet)
ved ikke om jeg forstår dit spørgsmål.. Men for F'(x) gælder at hvor denne er positiv er F(X) stigende. desuden gælder at hvor F'(x) er negtiv er F(X) faldende (Y-værdier). Hvis dette gælder kan der konkluderes at der for F'(x)gælder at hvor denne er =0 har F(X) enten minimum eller maksimum.
Dette kan du f.eks udtrykke via faktoriseret formel..
Dette kan du f.eks udtrykke via faktoriseret formel..
Skriv et svar til: polynomier og differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
