Matematik
division og multiplikation
21. maj 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hej,
jeg kan ikke helt huske når man har følgende brøk: (22x/15)=(-x-(1/2)), og man gerne vil have "fjernet" de 22x over på den anden siden, skal man så minuse eller gange for at få det over på den anden side?
Jeg ved godt, at det mest logiske er egentlig, at få de -x på højere side af lighedstegnet over på venstre side - men det er bare et spørgsmål.
Tak på forhånd :)
jeg kan ikke helt huske når man har følgende brøk: (22x/15)=(-x-(1/2)), og man gerne vil have "fjernet" de 22x over på den anden siden, skal man så minuse eller gange for at få det over på den anden side?
Jeg ved godt, at det mest logiske er egentlig, at få de -x på højere side af lighedstegnet over på venstre side - men det er bare et spørgsmål.
Tak på forhånd :)
Svar #1
21. maj 2008 af susna (Slettet)
Når 22x står i tælleren(altså over brøkstregen) skal du dividere
(22x/15)=(-x-(1/2)) <=>
1/15=(-x-1/2)/(22x) for x forskellig fra 0
(22x/15)=(-x-(1/2)) <=>
1/15=(-x-1/2)/(22x) for x forskellig fra 0
Svar #2
21. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
Da 22x står over brøkstregen, skal du dividere med 22x eller gange med 1/22x for at få fjernet de 22x fra venstre side.
Skriv et svar til: division og multiplikation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
